Kuka omistaa tekoälyn luomat kuvat?

Tekoälyt, kuten Midjourney, ovat luoneet uusia jännittäviä mahdollisuuksia kuvien luomiseen ja käyttöön.

Kuitenkin moni saattaa miettiä, kuka omistaa nämä tekoälyn luomat kuvat, ja miten niitä voi käyttää esimerkiksi liiketoiminnassa.

Otetaan selvää.

Onko sinulla maksullinen jäsenyys?

Midjourneyn luomien kuvien omistajuus riippuu siitä, oletko maksanut jäsen vai et. Jos olet maksanut jäsen (mikä tahansa jäsentaso) ja käytät palvelua henkilökohtaisesti, omistat itse tekoälyn luomat kuvat.

Poikkeuksena ovat tilanteet, joissa käytät palvelua työnantajasi puolesta ja yrityksesi liikevaihto on yli miljoona Yhdysvaltojen dollaria vuodessa (euroissa hieman alle miljoonan). Silloin sinun on ostettava Pro-jäsenyystaso jokaiselle käyttäjälle, jotta voitte omistaa tekoälyn luomat kuvat.

Midjourney jäsentasot ovat $10-60 / kk (tarkistettu 9.4.2023).

complete cuteness overload, colorful photography --ar 16:9 --v 5

Jos et ole maksanut jäsen, et omista tekoälyn luomia kuvia. Sen sijaan Midjourney antaa sinulle lisenssin kuvien käyttöön. Tämä lisenssi sallii kuvien käytön ei-kaupallisissa tarkoituksissa Creative Commons Noncommercial 4.0 Attribution International -lisenssin mukaisesti.

Tekoälyllä luomasi kuvat ovat kaikkien käytettävissä

Maksullisena jäsenenä omistat kuvat, mutta et tekijänoikeuksia. Midjourney on avoin yhteisö, joka sallii muiden käyttäjien käyttää ja muokata kuviasi. Jos haluat suojata kuviasi julkiselta käytöltä, voit hankkia Pro-jäsenyyden, joka mahdollistaa tietyt yksityisyydensuojan toiminnot.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Midjourney-tekoälyn luomien kuvien omistajuus ja käyttö liiketoiminnassa riippuvat käyttäjätyypistä. Tärkeintä on ymmärtää, mitä oikeuksia sinulla on kuvien käyttöön ja noudattaa niitä asianmukaisesti.


Artikkelin kansikuva on luotu käskyllä: galaxies, spirals, space, nebulae, stars, smoke, iridescent, intricate detail, in the shape of a kitten, octane render, 8k --ar 16:9 --s 400 --v 5

Katso myös